1- مصرف دوغ به دلیل دارا بودن کلسیم و ویتامین، پوسیدگی دندانها را کاهش داده و به دلیل دارا بودن باکتریهای مفید از جمله استرپتوکوکوس، ترموفیلوس، ولاکتوباسیلوس، بولگاریکوس بر حفظ سلامت گوارش موثر بوده و سبب عدم رشد میکروارگانیسم های مضر می شود، همچنین مصرف این نوشیدنی به عنوان یک نوشابه لبنی، یک جهارم نیاز روزانه بدن به کلیسم را تامین می کند. دوغ بهتر است بدون گاز و کم نمک بوده، زیرا دوغ پر نمک میزان ابتلا به بیماری های قبلی، عروقی و نیز فشار خون را افزایش میدهد.
2- متخصصان تغذیه بر اهمیت مصرف مواد لبنی جهت حفظ سلامت استخوانها در کودکان تاکید میکنند.. پژوهشگران معتقدند مصرف دست کم دو وعده لبنیات در روز از جمله دوغ در سن کودکی، در افزایش تراکم  استخوانها در بزرگسالی اهمیت بسزایی دارد. پژوهشگران با بررسی گروهی از کودکان و نوجوانان اعلام کردند: سلامت استخوانهای نوجوانانی که در سن کودکی به مقدار کافی لبنیات مصرف کرده اند، به مراتب بهتر از کودکان دیگر است.  3- خواص متفاوت دوغ و ماست و تاثیر مطلوبی که می تواند برای افراد داشته باشد، سالهاست که مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است اما با این وجود هنوز افرادی هستند که نمی دانند فرآورده های  تخمیری (از جمله دوغ) چه فوایدی را میتواند برای آنها در برداشته باشد. نوشیدنی دوغ می تواند سلامت بدن شما را به طریق مختلف افزایش  بخشد. فواید برجسته دوغ به دلیل فرآیندی که طی آن تهیه می شود، بوجود میاید. این ماده لبنی حاوی باکتری هایی است که برای عمکرد مطلوب بدن ضرروی می باشند.